In Hulshout botsen een personenwagen en een tankwagen met 15.000 liter brandstof. Beide chauffeurs raken lichtgewond. Over de E313 in Geel-West worden brugliggers op de brugpijlers geplaatst. De E313 wordt voor een tijdje afgesloten.

In de gevangenis in Turnhout steekt een gedetineerde in de cel zijn matras in brand. Zes bewakers raken bevangen door de rook en moeten naar het ziekenhuis. In Herenthout is er een brand in een loods aan de Nijlensesteenweg. Heel wat materieel in de loods wordt vernield.

Een 24-jarige vrouw uit Grobbendonk wordt in Leuven bedreigd met een mes. De carnavalstoet van de Heiknuiters in Geel lokt 8.000 carnavalvierders.

De firma Top Foods op Lammerdries ligt enige tijd stil door het schandaal met besmet Frans paardenvlees. Sociale onrust bij Plastic Omnium in Herentals. De productie verhuist naar Groot-Brittanië. 122 werknemers verliezen in juli hun baan.

De ondergrondse parking Ecodroom in Geel blijkt sterk verlieslatend te zijn. Werknemers van de Verbinnen Poultry Group trekken naar Antwerpen om bij Securex hun loon te gaan vragen. Ter hoogte van Liessel in Geel springt een vrouw van de brug. Door het ongeval ontstaat richting Hasselt een file van 15 km.  

In Vorselaar overlijdt Gust Smouts op 98-jarige leeftijd. Bij een dierenarts in Olen wordt een katje binnengebracht dat met haar poot in een vossenklem is vastgeraakt. Sneeuw teistert het Neteland. Op het postverdeelcentrum in Geel wordt een postbediende ontmaskerd die eind februari een enveloppe met pensioengeld had gestolen.

In gans Vlaanderen worden voorrondes georganiseerd voor de kwis 'De Slimste gemeente van Vlaanderen'. In Geel wordt het Sint-Dimpnaplein herschikt om het verkeer vlotter te laten doorstromen. In Herentals overlijdt het voormalige raadslid Gunther Verlinden. In Turnhout bijten 2 loslopende honden een ree dood.

In Herentals bereiken het stadsbestuur en de marktkramers een akkoord over de herschikking van de vrijdagmarkt. Dansschool X-treme in Olen organiseert het Benelux-kampioenschap rock-'n-roll-dansen. In Herentals rent Paul Goris van Goris Kleding in de Zandstraat met succes achter enkele winkeldieven aan. Vijf personen worden opgepakt. In Geel kamperen ouders 32 uren lang om hun kleuters tijdig in de school in hun buurt te kunnen inschrijven.

Op de Herentalsesteenweg in Grobbendonk verliest een man uit Lier de controle over het stuur van zijn wagen en knalt tegen 2 bomen. De bestuurder wordt zwaargewond.

Op de E34 in Arendonk wordt een 83-jarige dementerende wandelaar aangereden. Hij overleeft de klap niet. Bij Henrad in Herentals is er een sociaal conflict over het syteem van economische werkloosheid. Bij een inbraakpoging in Herselt worden de inbrekers betrapt. Ze slaan een man neer met een pan en vluchten weg;

Broeder Jozef Lemmens uit Herentals is opgetogen met de keuze van de nieuwe paus Franciscus. Hij werkte net als Franciscus een tijdje in Argentinië. Aartsbisschop monseigneur Léonard bezoekt het 29Bn Log in Grobbendonk.

Britt Nys, zus van Sven Nys en Bjorn Goriens zijn de nieuwe eigenaars van Agter de Weyreldt in Herselt. In Mol kunnen reizigers tijdig de bus verlaten waarvan het motorblok in brand schiet. Een gasexplosie vernielt een woning aan de Eendendreef in Lille. De 31-jarige bewoner wordt levensgevaarlijk gewond. De vrieskou zet een streep door de rekening van de marktkramers op Palmenmarkt in Geel. Het blijft flink winteren in het Neteland.

Een man uit Gierle betrapt 2 inbrekers en achtervolgt ze. Hij krijgt klappen. In Herentals overlijdt Albert Laureys op 97-jarige leeftijd. De Kaasboerin viert haar 50-jarig bestaan. In Kamp C in Westerlo worden er 5.000 kloempen, groepjes van streekeigen bomen, aangeplant.

Het AZ Turnhout krijgt de toelating voor de uitbouw van een hartcentrum. Koen Meuris neemt in Herenthout afscheid van het café Lamoen. In Lichtaart wordt er nagedacht over de toekomst en de bestemming van de Ark van Noë.